Bicing – pyöräilyä

dav

Barcelonassa on käytössä Bicing – pyöräilysysteemi, jossa voi käyttää pyörätelineissä olevia pyöriä Bicing-kortilla. Kortin saa kun täyttää netissä tiedot ja maksaa 47 euron vuosimaksun. Huom! NIE-numero tarvitaan tähänkin ja osoite myös, joten turisteille pyörät eivät ole tarkoitettu. Kortti saapui ja eikun kokeilemaan.

Pyörä vapautuu telineestä vilauttamalla korttia pylväässä olevalle lukijalle. Pyörän luona oleva valo muuttuu vihreäksi ja voit nostaa pyörän telineestä. Hienouksia ei ole, mutta eteenpäin mennään. Valot on pyörässä oletuksena.

Pyöräilin kokeeksi yhtenä iltana rantatietä Poblenousta Ciutadellaan. Periaatteessa täällä on pyörätiet, mutta niillä kulki koirantaluttajia, mopoja, rullalautailijoita yms. Vain aasit ja kanat puuttuivat. Voin olla fanaatikko, mutta pidän kypärää vaikka kukaan muu ei pitäisi. Pyöräteiden ulkopuolella fillarointia en suosittele kaupungissa, liikenne on sen verran reipasta menoa.

dav

Pyörää saa kerralla käyttää puoli tuntia. Tämän jälkeen voi jatkaa maksimissaan kahteen tuntiin siten että jokaisesta puolesta tunnista menee n. 70 sentin maksu. Voit tietysti palauttaa pyörän ja ottaa seuraavasta telineestä toisen, mutta välissä pitää olla 10 minuutin tauko. Suosituimmissa paikoissa ja ruuhka-aikaan teline saattaa olla tyhjä. Pyörät on viikonloppuisin käytössä yötä päivää. Viikolla yöllä on parin tunnin tauko. Palvelussa on myös sähköpyöriä, joissa on kalliimpi vuosimaksu.

Töistä kämpille kulkeva reitti reitti kestää 33 minuuttia, eli kolme minsaa yli maagisen laskutusrajan. Kauheasti en viitsi kaahata, esim. alla olevan kuvan suojatietä en lähde ylittämään, jos vihreä valo vilkkuu eli valo on vaihtumassa. Ikävä jäädä 50 auton alle.

dav

Oma fillari olisi tietysti kiva, mutta täällä et voi jättää pyörää pyörätelineeseen edes lukittuna vaan se pitää säilyttää sisätiloissa. Mihin laitan fillarin konttorilla? Entä miniyksiössä?

Jätä kommentti